O le a le mea e tupu i le taimi o leisa lauulu aveʻesea?

news1

A o le i faia le togafitiga, o le vaega e togafitia o le a faʻamamaina. O isi tagata mamaʻi ua mauaina le gel faʻafomaʻi. O le faʻamamaina o le eria e togafitia e fesoasoani pe a togafitia se tamaʻi vaega ma e maaleale tele le paʻu. E tusa e 30 ile 60 minute le umi e galue ai le gel numera.

O le leisa togafitiga o le a faia i totonu o se potu seti faʻapitoa mo leisa togafitiga. E tatau i tagata uma o loʻo i totonu o le potu ona fai mata puipui i le taimi e faʻatautaia ai. Ina ia faʻatinoina le faʻataʻitaʻiga, o le paʻu o loʻo taofiofia ma o le paʻu e togafitia i le leisa. Tele gasegase fai mai o le leisa pao lagona e pei o mafanafana pinpricks po o se paʻu fusi ua pa i le paʻu. 

O le leisa aveʻese lauulu e ala i le faʻapusaina. Lenei mafuaʻaga laʻau asu o asu o loʻo iai le manogi e pei o le sulfur.

O le a le umi o lau togafitiga e faʻamoemoe i le tele o le eria o loʻo togafitia. O le togafitia o le laugutu i luga e tele minute. Afai o loʻo e faia se vaega tele e pei o le papatua poʻo vae togafitia, o lau togafitiga ono sili atu ma le itula.

O le a le mea e tatau ona ou faia pe a uma ona aveʻeseina leisa lauulu?

Ina ia aloese mai aʻafiaga e ono tutupu, e manaʻomia e tagata mamaʻi uma ona puipuia o latou paʻu mai le la. Ina ua maeʻa leisa lauulu aveʻese, oe tatau: 

  • Aloʻese mai le susulu o le la mai le lavea o lou paʻu ua togafitia.
  • Aua le faʻaaogaina se tanning bed, sun lamp, poʻo se isi lava mea e teu ai fale i totonu o le fale.
  • Mulimuli i faʻatonuga a lou dermatologist.

Oe o le a vaʻaia sina mumu ma le fulafula pe a uma togafitiga. E masani ona pei o se la susulu. O le faʻaogaina o se mea manaia e mafai ona fesoasoani e faʻaititia ai lou le mautonu. 

E i ai le downtime?

Leai, leisa lauulu aveʻesea masani lava e le manaʻomia soʻo se downtime moni. I le taimi lava na maeʻa ai le aveeseina o le laulu e leisa, o le a paʻu ma fulafula lou paʻu ua togafitia. E ui lava i lea, o le tele o tagata toe foʻi ia latou gaioiga masani. 

O afea o le a ou vaʻaia ai iʻuga pe a maeʻa le aveʻeseina o lauulu laser?

E te ono vaʻaia iʻuga i le taimi lava e maeʻa ai togafitiga. O iʻuga e eseese mai le onosaʻi i le onosaʻi. Le lanu ma le mafiafia o lou lauulu, eria togafitia, ituaiga o leisa faʻaaogaina, ma le lanu o lou paʻu uma aʻafia ai iʻuga. Oe mafai faʻamoemoe se 10% i le 25% faʻaititia o laulu i le maeʻa ai o le muamua togafitiga. 

Ina ia aveʻese le laulu, o le tele o tagata mamaʻi manaʻomia le 2 i le 6 togafitiga o leisa. A maeʻa togafitiga, o le tele o tagata mamaʻi latou te le vaʻaia ni lauulu i luga o le paʻu ua togafitia mo ni masina pe ova tausaga. A toulu le lauulu, e iʻu e tau laʻa. O lauulu e masani foi ona sili atu ona mama ma mama i le lanu. 

Le a le umi o le a faʻaiuga o leisa lauulu aveʻesea mulimuli?

Tele o tagata mamaʻi e tumau lauulu fua mo masina pe ova tausaga. A toulu nisi lauulu, e foliga mai e tau leiloa. Ina ia tausia le eria saoloto o lauulu, a onosaʻi ono manaʻomia togafitiga tausiga leisa. 

O a ni aʻafiaga e ono tutupu?

O aʻafiaga e masani ona masani ai e laʻititi ma mulimuli ai le 1 i le 3 aso. O nei aʻafiaga aofia ai: 

  • Le mautonu
  • Fulafula
  • Mumu

E seasea tupu aʻafiaga ono pe a fai o le aveeseina o lauulu o leisa e se fomaʻi fomaʻi fomaʻi poʻo lalo o le vaʻavaʻai tuʻusaʻo a le fomaʻi faʻapitoa. Isi aʻafiaga ono ono aofia ai:

  • Pa
  • Herpes simplex (malulu papala) faʻamaʻi
  • Faamaʻi pipisi
  • Faasisila
  • Paʻu pupula pe faʻapogisa

I taimi, o le paʻu lanu e foliga mai e toe foi i le masani ai. O ni suiga i le paʻu lanu, peitaʻi, e tumau. Ole mafuaʻaga lea e taua tele ai le vaʻai ile fomaʻi e poto ile togafiti togafitiga ma e loloto lona malamalama ile paʻu. 

E taua foʻi lou mulimuli i faʻatonuga a lau fomaʻi. O le mulimulitaʻi i faʻatonuga ae leʻi faia togafitiga ma faʻatonuga o togafitiga o le a matua faʻaititia ai lou aʻafiaga o aʻafiaga. 

O afea e sefe ai le faia o se isi togafitiga o leisa mo le aveʻeseina o lauulu?

Lenei e ese mai le onosaʻi i le onosaʻi. Aveʻese lauulu masani ona manaʻomia se faʻasologa o leisa togafitiga. Tele o tagata mamaʻi mafai ona i ai leisa lauulu aveʻesea tasi uma i le 4 i le 6 vaiaso. O le a taʻu atu e lau fomaʻi fomaʻi tipolo pe a saogalemu le toe maua o se isi togafitiga. 

Tele o tagata mamaʻi vaʻai i nisi lauulu toe faʻafouina. Lau fomaʻi dermatologist mafai ona taʻu atu ia te oe pe a mafai ona e maua saogalemu leisa togafitiga e faʻamautinoa ai le iʻuga. 

O le a le saogalemu faamaumauga mo leisa aveʻesea lauulu?

Lasers faia se taua vaega i le togafitia tele tulaga e aafia ai le paʻu, lauulu, ma fao. I tausaga talu ai nei, tele alualu i luma na faia i leisa vailaʻau. Dermatologists na taitaia le ala i le faia o nei alualu i luma. 

O se tasi faʻapea muamua o le tele o tagata mafai ona saogalemu leisa aveʻesea lauulu. I taimi ua tuanaʻi, naʻo tagata e pogisa o latou lauulu ma e malamalama le paʻu e mafai ona aveʻesea saogalemu leisa lauulu. I aso nei, o leisa lauulu aveʻese o se togafitiga filifiliga mo tagata mamaʻi o latou malamalama-lanu lauulu ma malamalama paʻu ma tagata mamaʻi e uliuli paʻu. E tatau ona faia ma le faʻaeteete le faʻateʻaina o lauulu o leisa i nei tagata mamaʻi. Ua iloa e le au Dermatologists mea e tatau ona fai ina ia mafai ai ona aveese ma le saogalemu ma le atoatoa ia lauulu o le laulu. 


Taimi Post: Oketopa-19-2020